Therapeuten

Therapeuten

Corinne Hoogendoorn

Vanaf jongs af zat het er al in dat ik in de gezondheidszorg terecht zou komen. Ik wilde graag mensen helpen! Het werd fysiotherapie. Sinds 1989 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in Utrecht. Na enkele jaren werken merkte ik, dat ik meer kennis en kunde nodig had om mensen adequaat met rug- en nekproblematiek te behandelen. Daarom heb ik daarna bewust voor Manuele Therapie volgens De Utrechtse School gekozen, omdat deze behandelmethode milde, zachte technieken uitvoert en het min of meer een totaalbehandeling betreft. Dat sprak mij enorm aan.

Vanaf 1990 ben ik bezig met het volgen van nascholing voor bekkenbodemproblematiek en de laatste 15 jaar behandel ik voornamelijk bekkenklachten rondom de zwangerschap.

Daarnaast behandel ik ook asymmetrische zuigelingen op basis van functiestoringen in zowel de wervelkolom. Het mooiste is dat ik nog net zo bevlogen ben in mijn beroep als 25 jaar geleden. Ik vind het prachtig mensen te mogen begeleiden in hun herstelproces op welke manier dan ook.

Thamara van Es

Ik ben Thamara van Es en sinds September 2012 werkzaam in de praktijk "Fysiotherapie & Manuele therapie C.A. Hoogendoorn". In Juli 2012 heb ik de opleiding Fysiotherapie aan de HAN te Nijmegen afgerond.

Het menselijk lichaam heeft mij altijd erg geboeid, met name de goede organisatie van het geheel aan spieren, botten en gewrichten waar de mens dagelijks op moet kunnen rekenen. Dit heeft mij enthousiast gemaakt om mijn medische interesse te gaan vergroten. Daarnaast vind ik het belangrijk om voldoening uit mijn beroep te halen. En wat is er nou mooier dan mensen te kunnen helpen! Deze combinatie van medische interesse en de omgang met mensen waarbij ik de theorie kan combineren met de praktijk spreken mij erg aan. Fysiotherapie is voor mij dan ook een beroep die ik met veel plezier mag uitoefenen.